Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Συγκεντρώσεις γονέων

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ανταποκρίθηκαν οι γονείς των μαθητών της Α’ τάξης, σχεδόν στο σύνολό τους, στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τις δύο τμηματικές ενημερωτικές συγκεντρώσεις, λόγω κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.
Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τους πληροφόρησε για   τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. 
Ειδικότερα ενημέρωσε για τις απουσίες, την έγκαιρη προσέλευση, τις εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, την συμπεριφορά,  την επικοινωνία γονέων-σχολείου, τις γραπτές δοκιμασίες, την πειθαρχία, την εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες. 
Οι καθηγητές παρουσίασαν τα μαθήματα που διδάσκουν δίνοντας έμφαση στην παιδαγωγική προσέγγιση τους, ώστε να επιτευχθεί ποιοτική μάθηση. Επεσήμαναν την παιδαγωγική και εκπαιδευτική κατάσταση που προέκυψε από την εξ αποστάσεως διδασκαλία  για την οποία καταβάλλεται προσπάθεια να  επιλυθεί για το μελλοντικό καλό των παιδιών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων, Ελίζα Παναγοπούλου, αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο του συλλόγου στην λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Εστίασε στα οικονομικά που στηρίζονται κυρίως στην συνδρομή των γονέων και  αξιοποιούνται στο σχολείο και κατ΄ επέκταση τους μαθητές. 
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέρουσες επι μέρους συνάξεις  προβληματισμού και διαλόγου.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου