Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Εικαστική έκθεση Θόδωρου Παπαγιάννη

 «Όταν τα πρόσωπα κοιτούν κατάματα την ιστορία τους»

Έργα του εξαιρετικού Ηπειρώτη, από το Ελληνικό Τζουμέρκων, γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96)μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά τις ώρες 18:00 – 20:00 και Σαββατοκύριακο 11:00-13:00 και 18:00 – 20:00. Η Έκθεση έχει τίτλο  «Όταν τα πρόσωπα κοιτούν κατάματα την ιστορία τους» και την έχει επιμεληθεί ο Μάνος Στεφανίδης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ.
Η είσοδος στο Πολιτιστικό Κέντρο επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή διαθέτοντες rapid τεστ 48 ωρών και φορώντας μάσκα.
Στη γλυπτική του Θόδωρου Παπαγιάννη συνδυάζονται πολλά και ετερόκλητα στοιχεία: Αξιοποίηση της παράδοσης, λαϊκής και λόγιας, αλλά και πειραματισμός που αναφέρεται στο μοντέρνο κίνημα και τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα, αίσθηση του μνημειώδους, δωρικότητα και, πολύ συχνά, συνείδηση εκείνου του σιωπηλού δράματος που αποτελεί και το βαθύτερο περιεχόμενο της τέχνης. Αυτό αποκαλείται δράμα και συγχρόνως συνείδηση της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου