Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Επιστροφή στο σχολείο(3)

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Ντριιιν!!! Το κουδούνι χτύπησε. Το σχολείο ξανάρχισε. Γέλια, φωνές, ανάμικτα συναισθήματα…
Τα παιδιά ξανάπιασαν την πένα τους και κατέγραψαν τις πρώτες σκέψεις τους. Ακολουθούν κάποιες αντιπροσωπευτικά από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου, που έγιναν στο πλαίσιο της Γλώσσας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Η περσινή χρονιά πέρασε γρήγορα. Πολλοί άνθρωποι δεν κατάλαβαν πότε άρχισε και πότε τελείωσε. Οι περισσότερες αναμνήσεις του κόσμου, ειδικά των παιδιών είναι η οθόνη του υπολογιστή. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι η επανάληψη ενός τέτοιου γεγονότος.
Μια νέα, καινούργια μέρα ξεκινά, μία χρονιά που θέλω να αντιμετωπίσω όσο το δυνατόν πιο θετικά και αισιόδοξα. Φυσικά αυτό δεν μειώνει την αγωνία και το άγχος που με διακατέχει για τη διεξαγωγή των εξεταστικών διαδικασιών, λόγω της έλλειψης εμπειρίας. Σημαντικό αντιστάθμισμα, είναι τα ενδιαφέροντα μαθήματα και οι καθηγητές μας που φροντίζουν για την σωστή οικοδόμηση της προσωπικότητάς μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε κι εγώ είμαι στη Β’ Γυμνασίου χαρούμενος που βρέθηκα ξανά με τους συμμαθητές μου στη σχολική τάξη. Στο σχολείο δεν είχαν αλλάξει πολλά πράγματα, η μόνη αλλαγή που μας εντυπωσίασε όλους ήταν η μεταφορά της τάξης μας από το ισόγειο στον 2ο όροφο.
Πήραμε νέο πρόγραμμα με καινούργια μαθήματα, όπως η Ιλιάδα και η Χημεία, καθώς επίσης φέτος προστέθηκε για πρώτη φορά το μάθημα των δεξιοτήτων. 
Είχαμε αγωνία αν θα έχουμε τους ίδιους καθηγητές αλλά και ανυπομονησία να γνωρίσουμε τους καινούργιους. Έχω την περιέργεια να δω πώς θα είναι καθώς φέτος θα έχουμε τρεις φορές 7ωρο στο πρόγραμμα.
Φόβος και άγχος υπάρχει ωστόσο και φέτος, επειδή μπορεί να κλείσουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας.

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου