Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Επιστροφή στο σχολείο(5)

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Ντριιιν!!! Το κουδούνι χτύπησε. Το σχολείο ξανάρχισε. Γέλια, φωνές, ανάμικτα συναισθήματα…
Τα παιδιά ξανάπιασαν την πένα τους και κατέγραψαν τις πρώτες σκέψεις τους. Ακολουθούν κάποιες αντιπροσωπευτικά από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου, που έγιναν στο πλαίσιο της Γλώσσας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε. Οι μήνες του καλοκαιριού πέρασαν γρήγορα και ανέμελοι. Κυριακή βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την αγωνία μου, καθώς την Δευτέρα άρχιζε η μεγάλη μέρα. 
Συναντήθηκα το πρωί με τις φίλες μου και δεν σταματήσαμε να μιλάμε για το σχολείο. Η καινούργια σχολική χρονιά δεν θα ήθελα να είναι όπως η προηγούμενη. Θα ήθελα τα μαθήματα να γίνονται στο σχολείο και να υπάρχει άμεση επαφή με παιδιά και καθηγητές, να βλέπω τις φίλες μου, να μιλάμε, να γελάμε καθώς και να συζητάμε για διάφορα θέματα από κοντά.
Με στεναχωρεί το γεγονός ότι θα φοράμε μάσκα. Ελπίζω να μην κλείσει το σχολείο και εύχομαι όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση να ζήσουμε τη φετινή τη φετινή χρονιά με κέφι και υγεία.

ΝΟΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για καθηγητές και μαθητές. Ο μόνος τρόπος μαθήματος ήταν γεμάτος προβλήματα και είχε αποτέλεσμα να χάνουμε ώρες. Φέτος αρχίσαμε το σχολείο κανονικά με μάσκες. Είναι και πάλι δύσκολο αλλά τουλάχιστον δεν είναι τόσο κουραστικό. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι  αν και οι πιθανότητες είναι λίγες. Μετά από τόσους μήνες έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μαζί με τους φίλους και τις φίλες μας, όπως και με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας. 
Ναι δεν διαφωνώ θα είναι δύσκολο να ξαναεφαρμοστούμε στους ρυθμούς της τάξης αλλά καλύτερο από το τίποτα. Μετά από τόσους μήνες τεμπελιάς, θα ξανακάνουμε κάτι εκτός σπιτιού. Έχω ελπίδα πως φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΛΙΩΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου