Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Επιστροφή στο σχολείο(4)

 ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Ντριιιν!!! Το κουδούνι χτύπησε. Το σχολείο ξανάρχισε. Γέλια, φωνές, ανάμικτα συναισθήματα…
Τα παιδιά ξανάπιασαν την πένα τους και κατέγραψαν τις πρώτες σκέψεις τους. Ακολουθούν κάποιες αντιπροσωπευτικά από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου, που έγιναν στο πλαίσιο της Γλώσσας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.
Μια καινούργια χρονιά άρχισε. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα ήταν διαφορετικά για κάθε μαθητή. Η επιστροφή φέτος έγινε με χαρά και ενθουσιασμό μιας και επιστρέψαμε μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού, αλλά και μια μικρή στεναχώρια που αφήσαμε πίσω το καλοκαίρι και την ανεμελιά.
Η ελπίδα ήταν και είναι ένα από τα κύρια συναισθήματα για κάθε μαθητή καθώς και καθηγητή, για μια χρονιά πιο εύκολη και όχι τόσο απρόβλεπτη, μιας και υπακούμε και τηρούμε κάθε οδηγία που μας δίνουν οι δάσκαλοι και οι ειδικοί, για να προστατευτούμε όλοι από τον κορωνοϊό.
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία και ξανασυναντηθήκαν με τους συμμαθητές  και τους φίλους τους. Οι φωνές των παιδιών γέμισαν την κάθε τάξη. Όλοι οι μαθητές ήταν χαρούμενοι που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από έναν χρόνο τηλεδιδασκαλίας και απόστασης. Χάρηκαν που είπαν τα νέα τους και η ευχή όλων είναι η ομαλή καθημερινότητα. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΕΛΙΩΤΗ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιουργούνται πολλά συναισθήματα, όπως άγχος για τα νέα μαθήματα και τις νέες δραστηριότητες που θα κάνουμε, χαρά και ενθουσιασμό που θα συναντήσουμε τους παλιούς μας συμμαθητές και μπορεί να έχουμε και τους ίδιους καθηγητές. Οι σκέψεις που μου περνάνε από το μυαλό μου είναι ότι δεν θέλω να μας ξανακλείσουν και να κάνουμε webex στο σπίτι και να προσέχουμε όλοι για να είμαστε καλά και να βρισκόμαστε να τα λέμε από κοντά  και όχι εξ αποστάσεως.
Εύχομαι αυτή τη χρονιά να μας πάνε όλα καλά  και να μην χρειαστεί να περάσουμε , όπως πέρυσι.

ΡΕΒΕΚΑ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου