Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Έμπρακτη αλληλεγγύη εκπαιδευτικών

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στην αρχή του σχολικού έτους, οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας  μαζί με εκατοντάδες άλλους εκπαιδευτικούς από σχολεία της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκπαιδευτικών σωματείων για συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Εύβοιας. 
Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού άφησαν πληγές αθεράπευτες στους κατοίκους πολλών περιοχών που βιώσαν την καταστροφή των περιουσιών τους, του φυσικού περιβάλλοντος, του τόπου εργασίας και ζωής. Η αλληλεγγύη δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη ζωή, για την αποκατάσταση των ζημιών, για να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί ένωσαν τη φωνή τους με τους πυρόπληκτους που διεκδικούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των καταστροφών και την προστασία της ζωής τους. Υποσχέθηκαν να είναι παρόντες και στο μέλλον σε κάθε ανάγκη των μαθητών των πυρόπληκτων. 
Η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών μετέφερε το χαμόγελο και την αισιοδοξία αυτών των ανθρώπων, που, ενώ έχασαν σχεδόν τα πάντα, αγωνίζονται να μείνουν στον τόπο τους και να τα ξαναφτιάξουν και μάλιστα καλύτερα, όπως είπαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου