Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Θεατρική ομάδα

 ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου  Γλυφάδας εμφανίστηκε επί σκηνής διαγωνιζόμενη στη δράση "Μαθαίνοντας
την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο", παρουσιάζοντας το έργο της καθηγήτριας Αικατερίνης Ρόζη, "Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση" (αφιερωμένο στην  καθηγήτρια Ζαφειρία Παπαδημητρίου που λόγω προβλημάτων υγείας δεν  μπόρεσε να παραστεί στο διαγωνισμό). Η παράσταση απέσπασε τα μισά από  τα βραβεία του διαγωνισμού!
Ειδικότερα έλαβε:
•Βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης
•Βραβείο διάδοσης και προώθησης
•Βραβείο συμμετοχής στη δράση
•Βραβείο καλύτερου σεναρίου
Το έργο έχει θέμα την εξέλιξη των ρομπότ μέσα στην ιστορία, και  περιέχει σκηνές από την αρχαιότητα μέχρι και το μέλλον, δείχνοντας πώς  η τεχνολογία μετατρέπεται από χρήσιμο εργαλείο σε εξάρτηση. Το ίδιο το  έργο τελειώνει με τη φράση:
"Ποια είναι η χρήση;
Υπάρχει λύση;
Ανθρώπινη να έχεις φύση.
Και μη φοβάσαι,
μόνος δε θα 'σαι.
Μόνο που πρόσεχε,
γιατί κοιμάσαι."
Η παράσταση προβλήθηκε ζωντανά και υπάρχει στο YouTube, πατήστε ΕΔΩ. Από το 3:17:50 η έναρξη της παράστασης και στο 6:18:50 οι βραβεύσεις.  
Ο διαγωνισμός «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα από το θέατρο» της Science View διεξάγεται σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική/επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Ευρωπαϊκά Έργα OSOS και CASE). Οι παρουσιάσεις των θεατρικών παραστάσεων πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη το Σάββατο 2 Απριλίου. 

Σχετική δημοσίευση υπάρχει ΕΔΩ
ΜΕΛΙΝΑ ΛΑΓΓΟΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου