Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Θεατρική Ρομποτική παράσταση

  «Κατ΄ εικόνα και καθ’ομοίωσιν» 

Ποιός είπε ότι η επιστήμη δεν διδάσκεται θεατρικά;
Κάτω τα διαγωνίσματα... τα ενοχλητικά...
Το μάθημα σας άψογα σαν θέλετε να πείτε
Σε θέατρο να έρθετε, παράσταση να δείτε…
Πώς διδάσκεται η Πληροφορική  - Ρομποτική   στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας;  
Με την θεατρική παράσταση «Κατ΄ εικόνα και καθ’ομοίωσιν», το Σάββατο 2 Απριλίου στις 14:00, στα Εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλήνη στο πλαίσιο της δράσης Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο.
Λόγω covid θα μεταδοθεί και διαδικτυακά  από: 
Το σενάριο, που έγραψε η καθηγήτρια Αικατερίνη Μαρία Ρόζη,  πραγματεύεται την εξέλιξη της Πληροφορικής – Ρομποτικής από την Αρχαιότητα μέχρι και το προσεχές Αρειανό μας μέλλον!
 Δύο μαθήτριες γράφουν διαγώνισμα, μάλλον δευτέρου τετραμήνου... και κουρασμένες από το διάβασμα παραδίδονται σε ένα ονειρικό μάθημα ρομποτικής. Από εποχή σε εποχή γνωρίζουν τους σημαντικότερους επιστήμονες, τα επιτεύγματά τους   αλλά και την σωστή και ασφαλή χρήση των εφαρμογών της πληροφορικής – ρομποτικής.  
Τα δύο αυτά θέματα συνδέονται εδώ όχι μόνο επιστημονικά αλλά με ποίημα, χορό, τραγούδι και ζωντανή μουσική σε μοναδικές συνθέσεις και εκτέλεση των μαθητών.
Ποια είναι η χρήση; 
Υπάρχει λύση; 
Ανθρώπινη να έχεις φύση 
Και μην φοβάσαι 
Μόνος δεν θα ' σαι 
Μόνο που πρόσεχε 
Γιατί κοιμάσαι.... 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην συνάδελφο και θεατρική συνοδοιπόρο Ζαφειρία Παπαδημητρίου με ευχές για ταχεία ανάρρωση!
Η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Science View σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική/επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Ευρωπαϊκά Έργα OSOS και CASE),
Οι Θεατρικές παραστάσεις της ομάδας  έχουν αποσπάσει σειρά βραβεύσεων από το 2016, με κορωνίδα το ΕΠΙ2 - Bραβείο καλύτερου έργου παρασταστικών τεχνών από το AthensScienceFestival το 2018!

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά

Ανεζύρη Μαρία Δώρα (Δημοσιογράφος - Βοηθός Τούρινγκ), Ατζουλή Αντιγόνη  (Ρομπότ 2 - Φλάουτο), Αχματάι Ανδριάννα  (Τούρινγκ – Χορός), Γκένωσης - Βαγενάς Παρασκευάς  (Ντα Βίντσι), Ζακυνθινός Νικόλαος  (Πίανο – Σύνθεση), Καρακάς Ιωσήφ (Τανάκα), Καρρά Θεοδώρα (Μαθήτρια 2), Κιούση Κωνσταντίνα (Ιέρεια Αρχαιότητας), Κουλουφάκου Μελίνα (Βοκανσόν), Λαγούση Μελίνα   (Ευρώπη – Φλογέρα), Λιλικάκη Ασπασία (Βοηθός Τούρινγκ  - Χορός), Ματσούκα Θεοδώρα  (Ρομπότ 3), Μπολάνου Ναταλία Τέσλα – Χορός), Παναγοπούλου Αθανασία- Ελένη  (Τάλως), Ρωμανού Κατερίνα  (Μαθήτρια 1- Ιέρεια Μεσαίωνα), Τζώλου Πηνελόπη  (Ρομπότ 1 – Χορός), Τσάτσου Ζαχαρούλα  (Η/Υ - Φωτισμός – Ήχος)
Σενάριο - Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ρόζη Αικατερίνη Μαρία

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΖΩΛΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου