Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Καλωσορίσατε, Καλή Χρονιά!

 ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο για τους μαθητές. Σηματοδοτεί την έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023 με προαιρετική χρήση της μάσκας για όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες.  Τα δε παιδιά έρχονται στο σχολείο χωρίς τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Επιστροφή που εγγίζει την κανονικότητα! 
Οι εργαζόμενοι στο σχολείο (εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό) για να  έχουν πρόσβαση στην εργασία τους χρειάζεται να διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό νόσησης ή να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Διαφορετικά υποχρεούνται σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα με δικά τους έξοδα (η αποθέωση του «ορθολογισμού»!).  Για τους επισκέπτες, όμως, δεν προσέξαμε κάποια απαγορευτική αναφορά στο εκδοθέν ΦΕΚ…
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, ξεκινά με τον Αγιασμό, στο προαύλιο, στις 8:30, για την αίσια έκβαση του σχολικού έτους. Ακολουθεί η κατανομή των μαθητών σε τμήματα, τους γνωστοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και τους διανέμονται τα βιβλία, για αυτό, τα παιδιά, καλόν είναι να έλθουν στο σχολείο με σακίδιο, τετράδιο και στυλό.  
Ειδικά για τους μαθητές της Α' τάξης θα υπάρξει ενημέρωση για το νέο σχολικό περιβάλλον που πρόκειται να φοιτήσουν ώστε να αποκτήσουν καλύτερη εξοικείωση.
Καλή σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου