Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Γυμνάσιο (επείγον)

Ενισχυτική Διδασκαλία 

Ενισχυτική Διδασκαλία διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές γυμνασίου που υστερούν στα  μαθήματα:  Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική,  Χημεία και Αγγλικά.

Σκοποί

Σκοποί του προγράμματος είναι να μπορέσουν οι μαθητές να επανενταχτούν στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους και να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρες διδασκαλίας

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματά της.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας 

Α' τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
Β' τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία  Ελληνική  Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες  Μαθηματικά, μία (1) ώρα  Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
Γ' τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Δήλωση συμμετοχής

Η συμμετοχή των παιδιών εξασφαλίζεται με την  προσκόμιση της αίτησης – δήλωσης στο σχολείο, έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί, η οποία βρίσκεται ΕΔΩ, σε αρχείο WORD και  υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο e-mail σχολείου (mail@3gym-glyfad.att.sch.gr ). 
Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται στα Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν (όπως και η έναρξη των μαθημάτων) και στεγάζονται σε σχολικές μονάδες με κριτήριο να καλύπτονται οι ανάγκες των όμορων σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου