Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (9/22)

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μακρινό δάσος τα ζώα που ζούσαν εκεί αποφάσισαν να μαζευτούν για να αποφασίσουν για το μέλλον της γης τους, γιατί οι άνθρωποι με τις νέες τεχνολογίες τους κατέστρεφαν με πολύ γρήγορο ρυθμό τη φύση. Μαζεύτηκαν πολλά ζώα, μικρά και μεγάλα, και τον λόγο πρώτα πήρε ο λύκος.
«Αγαπημένοι μου φίλοι, ήρθε η ώρα να πάρουμε μερικά μέτρα  γιατί πλέον οι άνθρωποι δεν σέβονται καθόλου την φύση και εμάς, οπότε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε κρυφά παγίδες και να βάζουμε εμπόδια σε ό,τι αποφασίσουν να κάνουν οι άνθρωποι από εδώ και μπρος. Να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα πουλιά  να πετάξουν μακριά σε άλλα δάση από τον παγωμένο βορρά έως την καυτή έρημο και να διαδώσουν τα νέα μας και στους υπόλοιπους φίλους μας σε όλη τη Γη».
Μετά ο καθένας γύρισε στο σπίτι του και άρχισαν την δουλειά. Τα πουλιά πέταξαν όσο πιο μακριά μπόρεσαν και διέδωσαν γρήγορα τα νέα. Μετά από δύο μέρες ξαφνικά τα ζώα άρχισαν να τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους, γιατί έφτασαν άνθρωποι για να κάνουν τα έργα που ήθελαν καταστρέφοντας το δάσος. Τα πράγματα, όμως, για τα ζώα δεν πήγαν όπως τα περιμένανε. Βρέθηκαν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις γιατί οι παγίδες που είχαν στήσει δεν λειτούργησαν, όπως θα έπρεπε και έβλεπαν το σχέδιο τους  να καταστρέφεται. Τότε ο λύκος τους είπε να προσπαθήσει ο καθένας να υπερασπιστεί το σπίτι του με όποιον τρόπο μπορεί.
Τα ζώα όλα αποφασισμένα να υπερασπιστούν τον χώρο τους και τα σπίτια τους πήγαν προς το μέρος των ανθρώπων και τους εμπόδιζαν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν τις εργασίες τους.
Οι άνθρωποι συγκινήθηκαν από την προσπάθεια των ζώων να σώσουν τα σπίτια τους και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν ό,τι ξεκίνησαν και να αλλάξουν τα σχέδιά τους, για να μπορούν να ζήσουν όλοι αρμονικά, άνθρωποι και ζώα. 
Τα ζωάκια χαρούμενα πια και ασφαλή έκαναν μεγάλη γιορτή για την ελευθερία τους που τους έμεινε αξέχαστη για πολλά πολλά χρόνια.
Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και όχι να το καταστρέφουμε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΝΤΖΗΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου