Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Με κανονικότητα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το καλοκαίρι τελείωσε, ο Σεπτέμβριος μπήκε και η σχολική χρονιά 2022-2023 επίσημα ξεκίνησε, με την πρώτη μέρα, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, που σηματοδοτεί και την έναρξη των μαθημάτων. 
Νωρίς το πρωί οι μαθητές, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, εισήλθαν στον σχολικό χώρο και περίμεναν να ξεκινήσει ο Αγιασμός, με την μάσκα ως προαιρετικό αξεσουάρ.
Οι μαθητές της Α’ τάξης σε παρέες από το δημοτικό εξερευνούσαν το νέο σχολείο. Το αντίκριζαν πρώτη φορά. Στο πρόσωπό τους διακρίνονταν ποικίλα συναισθήματα, καθώς είχαν φύγει από το δημοτικό μετά από έξι χρόνια. Το βρήκαν θαυμάσιο και ελκυστικό!
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Οι μαθητές της κάθε τάξης πήραν την θέση τους στο χώρο της πρωινής συγκέντρωσης. 
Ο ιερέας, ο πατήρ Ανδρέας, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και λίγοι γονείς από την Α’ τάξη. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί για το νέο σχολικό έτος έτος. Του Μητροπολίτη το μήνυμα ανάγνωσε ο ιερέας. Ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από την δημοτική σύμβουλο Σάσα Πατεράκη. Οι διευθύντριες του γυμνασίου και λυκείου, Ευγενία Λουμπαρδιά και Μαρία Λαγού, καλωσόρισαν τους μαθητές εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι μαθητές, στην συνέχεια,  κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις αίθουσες. Πήραν το σχολικό πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των βιβλίων, που οι καθηγητές είχαν φροντίσει να είναι συσκευασμένα σε σακούλα.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλούσια Φωτοειδησεογραφία της πρώτης μέρας

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου