Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Συναυλία λαϊκής ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης"

Έντεκα Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη

Η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με ερμηνευτή τον Δημήτρη Κανέλλο παρουσιάζει 11 τραγούδια τα οποία έχουν μιλήσει στις καρδιές όλων και περιλαμβάνονται στη συλλογή "11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη". Η συναυλία είναι με ελεύθερη είσοδο και δίδεται την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (Κύπρου 68, Αργυρούπολη).
Ακούγονται τραγούδια τα οποία φέρνουν στο μυαλό μνήμες από το παρελθόν και εναρμονίζονται πλήρως στο σήμερα. Τραγούδια τα οποία γράφτηκαν από ποιητές, από ανθρώπους της τέχνης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Ερρίκος Θαλασσινός και ο Μιχάλης Κακογιάννης, ακούγονται στη συλλογή και ο ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος με τον δικό του τρόπο δίνει μια νέα νότα.
Σημαντικός συνοδοιπόρος του, ο ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Βασιλάς ο οποίος συμμετείχε στην ηχογράφηση των σπουδαίων τραγουδιών έχοντας πάντα στο νου του τις συμβουλές που του είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου δίσκου του ερμηνευτή Δημήτρη Κανέλλου, «11 Ζειμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Συντελεστές

Θανάσης Βασιλάς (Ενορχήστρωση και μπουζούκι), Δημήτρης Ανδρεάδης (Πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (Κιθάρα), Νίκος Σκομόπουλος (Τύμπανα), Θεόδωρος Κουελης (Μπάσο), Ξενοφών Συμβουλίδης (Μπαγλαμά), Λευτέρης Γρίβας (Ακορντεόν), Στέφανος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης (Κρουστά). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου