Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΧΩΡΑ

Επιτυχής η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, από τις 2 έως 4 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές με συνοδούς τις καθηγήτριες Ευγενία Λουμπαρδιά, Αικατερίνη Ρόζη και Γεωργία Πράππα επισκέφθηκαν σημαντικά μέρη όπως είναι το κέντρο φυσικών επιστημών CERN, η Γενεύη και η Ζυρίχη. 
Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης  κατευθύνθηκαν προς τους καταρράκτες του Ρήνου, όπου αντίκρισαν ένα μεγαλειώδες θέαμα καθώς είναι οι πιο εντυπωσιακοί σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ακολούθησε η πόλη της Λουκέρνης όπου έγινε περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, την παλιά Πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, το Δημαρχείο, την ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Kapellbrucke με τους 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Στην πόλη Broc, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της σοκολατοβιομηχανίας της Nestle και συγκεκριμένα το Maison Cailler. Εκεί έμαθαν για την ιστορία της σοκολάτας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές σοκολατένιες λιχουδιές. Επόμενη στάση ήταν το αλπικό γραφικό χιονισμένο χωριό, Gruyeres, με τα σπίτια του 15ου και του 17ου αιώνα αλλά και το κάστρο του 11ου αιώνα. Τα παιδιά το περιηγήθηκαν και έπαιξαν χιονοπόλεμο. 
Η δεύτερη μέρα ξεκινά με πρώτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Εκεί ξεναγήθηκαν από Έλληνες επιστήμονες που τους μετέφεραν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία, τους στόχους και τα επιτεύγματα του ερευνητικού κέντρου. 
 Στόχος ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης και να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς ερευνητές και επιστήμονες της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων - Υψηλών ενεργειών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σύμπαντος, προσφέροντας ταυτόχρονα τη γνώση τους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. 
Επόμενη στάση για ξενάγηση και περιήγηση ήταν η πόλη της Λωζάνης, η πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη Μοντρέ και την πόλη Βεβέ όπου φωτογράφησαν το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις γαλλικές Άλπεις. 
Την τρίτη και τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν την έδρα του ΟΗΕ, την έδρα του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, το ψηλότερο συντριβάνι της Ευρώπης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το σπίτι του Καποδίστρια 9Τούς οργάνωσε σε κράτος και τιμάται για αυτό το επίτευγμα), το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου. 
 Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες! Οι μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι και η εμπειρία τους αυτή αξέχαστη!
Πατήστε ΕΔΩ για νε δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Χάρη Νικόπουλου από την επίσκεψη στην Ελβετία

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου