Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Συγκέντρωση βοήθειας

Σεισμόπληκτοι Τουρκίας και Συρίας

Ο πολύ ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας εκτός από δεκάδες χιλιάδες νεκρούς δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και εκατομμύρια αστέγους που στηρίζονται στην ανθρωπιά μας. 
Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και ο Σύλλογος Γονέων καλεί τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας.
Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο σχολείο μέχρι και την Τετάρτη 1 Μαρτίου. Ειδικότερα: Ξηρά τροφή (γάλα σε σκόνη, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά) – Ιατρικό υλικό (οροί, γάζες, χανσαπλάστ, επίδεσμοι) – Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων). 
Τα συγκεντρωμένα είδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, παραδίδονται στην ΟΛΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων, όπου η πρώτη κοινή αποστολή φρόντισαν να δοθεί άμεσα σε Ομάδες Αλληλεγγύης και σε σωματεία εργαζομένων της Τουρκίας που τα διανέμουν σε όλους τους πάσχοντες. 
Αυτή η αποστολή είναι η δεύτερη και γίνεται προσπάθεια να δοθούν στους πληγέντες της Συρίας της νόμιμης κυβέρνησης και στους Κούρδους, περιοχές που η πολιτική σκοπιμότητα προσπαθεί να περιορίσει την ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου