Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμόπληκτοι Τουρκίας και Συρίας

Συγκέντρωση βοήθειας για τους γείτονές μας 

Γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απλώνεται τούτες τις ώρες του αβάσταχτου πόνου των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες καθώς και τα εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς στέγη ή βασικά αγαθά. Πόνος ο οποίος διαπερνά σύνορα και φτάνει στις ψυχές μας. 
Να σταθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους γείτονές μας, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε μέχρι να νικήσει και πάλι η ζωή. Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί τους κατοίκους να συμμετάσχουν στη μεγάλη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. 
Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (είσοδος από Αρχιμήδους 9, κλειστό γήπεδο μπάσκετ), σήμερα και αύριο, Τετάρτη και Πέμπτη, 8 και 9 Φεβρουαρίου, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ. 
Συγκεκριμένα:
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
  •  Είδη ατομικής υγιεινής
  •  Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
  •  Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους
  •  Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
  •  Γάλατα, εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
  •  Ξηρά τροφή για ζώα
Όλα τα είδη να είναι συσκευασμένα και χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, όπου υπάρχει. 
Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται επίσης στο πενταψήφιο του Δήμου Γλυφάδας 15464, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε εθελοντές στην προσπάθεια αυτή, ιδίως για τη διαλογή και ταξινόμηση των αγαθών που θα συγκεντρωθούν.
Η αποστολή όλων των ειδών στις σεισμόπληκτες περιοχές θα γίνει άμεσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Συρίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου