Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διαφορετική μέρα, η Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Εκεί, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον χώρο, να περπατήσουν, να παίξουν και να συζητήσουν με τους φίλους τους.
Στον κήπο του Κέντρου, οι μαθητές μπορούσαν να αθληθούν, να παίξουν ποδόσφαιρο και βόλεϊ με τους φίλους τους ή να καθίσουν στο γρασίδι και να απολαύσουν την σημερινή ηλιόλουστη μέρα. Στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, μπορούσαν να απολαύσουν από μακριά την όμορφη θέα της περιοχής, με τα ειδικά κυάλια που ήταν εγκατεστημένα σε ορισμένα σημεία. 
Μέσα στο ίδρυμα, τα παιδιά είδαν από κοντά το ασημένιο κύπελλο Μπρεαλ το οποίο απονεμήθηκε στον Σταύρο Λούη, νικητή των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, στην Αθήνα το 1896. Είχαν τη δυνατότητα στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος μαζί με τη συνοδεία καθηγητή, να περιηγηθούν στο χώρο και να δουν τη μεγάλη συλλογή από ζωγραφικούς πίνακες του Ανδρέα Βαρλούμη, εξοικειωμένος κυρίως στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στην τεχνική της υδατογραφίας, αλλά και πειραματισμένος με την τεχνική της ελαιογραφίας.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο, διασκέδασαν και ξέφυγαν από το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου. Ήταν μία πολύ όμορφη εκδρομή και ανυπομονούν για την επόμενη!
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ
ΑΙΜΙΛΙΑΝΗ ΚΑΠΛΑΤΖΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου