Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Μαθητές Γ’ τάξης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Στις Πρώτες Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν από ειδικευμένη νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και οι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Διδάχθηκαν, συνδυάζοντας θεωρία και άσκηση, ώστε να ξέρουν να ανταποκριθούν και να παρέχουν πρώτες βοήθειες στον συνάνθρωπό τους ανά πάσα στιγμή.
Οι μαθητές, για δύο διδακτικές ώρες ανά τμήμα, ενημερώθηκαν λεπτομερώς το πώς να βοηθήσουν κάποιον που πνίγεται και στη συνέχεια τι να κάνουν σε περίπτωση που ένας συνάνθρωπός τους βρεθεί σε ατύχημα ή κάποιος που έχει χάσει τις αισθήσεις του.
Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σωστά οι μαθητές από τους ειδικούς. Είναι οι πρώτες βοήθειες, οι ενέργειες που διασώζουν, προλαμβάνουν και βελτιώνουν την κατάσταση του παθόντος μέχρι να τον αναλάβει η νοσοκομειακή μονάδα και να αποκατασταθεί η υγεία του.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θεωρείται ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στον ελλαδικό χώρο. Το έργο του είναι σύνθετο και βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και την εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου