Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ

 ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Χρόνιο αίτημα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας να ανοίξουν οι φεγγίτες των αιθουσών, που βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, ώστε να δημιουργείται ρεύμα με τα ανοικτά παράθυρα και να αερίζεται σωστά ο χώρος. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει τον σύλλογο του σχολείου από τις αρχές του 21ου αιώνα! 
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Γλυφάδας, πριν λίγες ημέρες, διευθέτησε το πρόβλημα. Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ανοίχθηκαν δύο φεγγίτες. Εργασία της οποίας η υλοποίηση δόθηκε από τον δήμο σε ειδικευμένο συνεργείο το οποίο εργάστηκε δύο Σαββατοκύριακα για να διευθετήσει το έργο.
Με τον κορωνοϊό και τις οδηγίες για καλό αερισμό των αιθουσών, καθηγητές που «πιάνουν τα χέρια» τους πήραν την πρωτοβουλία να διευθετήσουν το πρόβλημα. Συγκεκριμένα οι καθηγητές Δημήτριος Ντάβαζλης και Ανδρέας Μακρογκίκας χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Τεχνολογίας, εξοπλισμός που δεν προορίζεται για αυτές τις εργασίες. Ανοίχτηκαν τέσσερις φεγγίτες σε δύο αίθουσες με προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας, καταβάλλοντας κοπιώδη και πολύωρη προσπάθεια. 
Το συγκεκριμένο έργο, εξ αρχής, εντάχθηκε στο έργο (πριν 15 περίπου χρόνια και δεν έχει υλοποιηθεί) Αλλαγής των κουφωμάτων, αναγκαία και αυτή η εργασία αφού έχουν τοποθετηθεί στο μακρινό 1975 και είναι ενεργοβόρα. Πρόσφατα όμως η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας του δήμου Γλυφάδας το προώθησε ως ανεξάρτητο πρόβλημα και επιλύθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου