Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Πειράματα φυσικής και κίνδυνοι διαδικτύου

Το Υπουργείο Παιδείας επισκέφτηκαν οι μαθητές του Β1’ τμήματος, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, και παρακολούθησαν τα προγράμματα: πειράματα STEM φυσικής με απλά υλικά και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Γνώρισαν τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του, καθώς και στον εθισμό  που προκαλεί η κατάχρησή του.
Αναφέρθηκαν στην επικινδυνότητα της δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην διάκριση των  πραγματικών και των διαδικτυακών φίλων. Την  ενημέρωση ακολούθησε διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για την καλύτερη εμπέδωση των διαδικτυακών κινδύνων, το οποίο ευχαρίστησε όλα τα παιδιά.
Η άλλη παρουσίαση εστίασε στην φυσική, στην κατανόησή της με πειράματα από υλικά που βρίσκονται στο σπίτι. Εφόδια της οικιακής καθημερινότητας με τα οποία διεξάγεται ένα πείραμα με το οποίο διερευνώνται τα αίτια και οι νόμοι ενός φυσικού φαινομένου. Εκλαΐκευση που τα απομυθοποιεί, ώστε να  γίνονται πιο κατανοητά και  να απομακρύνουν την δυσκολία της θεωρητικής προσέγγισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου