Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Έκθεση σκίτσων

70 Χρόνια Μικρός Ήρως

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του «Μικρού Ήρωα», στις 24 Φεβρουαρίου 1953, πραγματοποιείται μια μοναδική έκθεση, από τις 21 έως τις 28 Φεβρουαρίου, με δωρεάν είσοδο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κατά την οποία 45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους στο αγαπημένο εβδομαδιαίο λαϊκό ανάγνωσμα. 
Τον Μικρό Ήρωα έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο "Θάνος Αστρίτης" και διάνθιζε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Σπάνια ένα παιδικό περιοδικό του είδους του έφτασε, χωρίς διακοπή της έκδοσής του, στον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών, γραμμένο κάθε εβδομάδα από τον ίδιο πάντα συγγραφέα.  
Τα 45 εκθέματα βρίσκονται στον πρώτο όροφο του ιδρύματος και στον δεύτερο όροφο υπάρχουν συλλεκτικά τεύχη και ένθετα της σειράς καθώς και σπάνια σκίτσα του εικονογράφου του αναγνώσματος, Βύρωνα Απτόσογλου. 
Ταυτόχρονα, όσοι παρευρεθούν, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το ολοκαίνουργιο λεύκωμα με πολύτιμες πληροφορίες για το ανάγνωσμα, τα νέα σκίτσα των καλλιτεχνών αλλά και μία αδημοσίευτη πραγματική ιστορία του Θάνου Αστρίτη σε σχέδια του Βασίλη Γκογκτζιλά, που αποτελεί την αφετηρία αυτής της τεράστιας διαδρομής που λέγεται Μικρός Ήρως.
Η έκθεση είναι ανοιχτά από 18:00 έως 22:00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο, στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου