Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Κίνητρο για εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας

 Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 45 ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ 

Η Γαλλική ως μία από τις κύριες διεθνείς γλώσσες με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους και επίσημη γλώσσα σε 45 κράτη, αποτελεί κλειδί για την επικοινωνία σε πολλούς τομείς, από την τέχνη και τη μόδα έως τη διεθνή διπλωματία και τις επιστήμες. 
Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, Αγγελικής Καραβίδα, συμμετείχαν σε ποικίλες δημιουργικές εργασίες που ενίσχυσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή  τους στη χρήση της γλώσσας.
Οι εργασίες που πραγματοποίησαν κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης, του αθλητισμού καθώς και της καθημερινής ζωής. Μέσα από αυτές τις ομαδικές δραστηριότητες γνώρισαν διάφορες πλευρές του Γαλλικού πολιτισμού και κουλτούρας, ανέπτυξαν τις γνώσεις τους και βελτίωσαν τις δεξιότητές τους στη συνεργασία, την έρευνα και την παρουσίαση πληροφοριών (στα γαλλικά), προωθώντας παράλληλα την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους. 
Οι μαθητές αναζήτησαν αντιπροσωπευτικές εικόνες και φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Γαλλίας και με το υλικό που συγκέντρωσαν δημιούργησαν όμορφα κολάζ. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 παρουσίασαν χρησιμοποιώντας το Power Point τις μασκότ των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1972 έως το 2024 και δημιούργησαν  ηλεκτρονική αφίσα με τις περιοχές όπου θα διεξαχθούν τα Ολυμπιακά αθλήματα. Επιπλέον, ερεύνησαν τις διατροφικές συνήθειες διάφορων αθλητών και σχεδίασαν ένα πλήρες και ισορροπημένο μενού υγιεινής διατροφής. Πατήστε ΕΔΩ1, ΕΔΩ2, ΕΔΩ3,  για να δείτε χαρακτηριστικές εργασίες). 
Τα έργα τους κοσμούν την αίθουσα των ξένων γλωσσών και έχουν αναρτηθεί στον τοίχο της ηλεκτρονικής τάξης. Οι εικόνες του κειμένου αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των εργασιών των μαθητών. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου