Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Λήξη σχολικής χρονιάς

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ 50ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Εορταστική εκδήλωση αποφοίτησης της Γ’ Γυμνασίου και για τα 50 χρόνια της ιδρυτικής πράξης λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας σε δικό του κτίριο (σύμφωνα με γνωστοποίηση από την διεύθυνση του σχολείου) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου. Μια γιορτή γεμάτη κέφι, χορό, τραγούδια και συγκίνηση αφού παρευρέθηκαν παλαιοί καθηγητές και απόφοιτοι μαζί με μαθητές, γονείς και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα στους μαθητές της Γ’ τάξης, το οποίο συνοδευόταν  με μπρελόκ στο οποίο αναγραφόταν το όνομα του σχολείου και το έτος αποφοίτησης. Τιμήθηκαν οι μαθητές: Βασίλης Αρμενιάκης, Χαρά Καλαούζη, Θεοδώρα Καρρά, Ιωάννης Κωσταράς και Μίλτος Παπαπαντελίδης που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος του ιδρύματος Λασκαρίδη. Τα διακριθέντα διηγήματα, έγραψαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή, και τυπώθηκαν με τον τίτλο, «Νεανικές Διηγήσεις». Καθώς και οι μαθητές: Ειρήνη Κεφαλή, Ιάσων Ανδρεόπουλος, Γιάννης Βιολέντης, Κωνσταντίνα Βλάχου και Γαρυφαλλιά Πανταζάτου, οι οποίοι στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης της φιλαναγνωσιας στο μάθημα της Λογοτεχνίας της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή, διάβασαν τα περισσότερα βιβλία.
Οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν το πλήρως ανακαινισμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, όπου τους υποδεχόταν η οικοδέσποινα Αικατερίνη-Μαρία Ρόζη, και παράλληλα θαύμαζαν τους αυτοματισμούς της «Μπουμπουλίνας», το ρομποτάκι που προγραμματίστηκε από τους μαθητές του προγράμματος.
Δυστυχώς δεν λειτούργησε η έκθεση Τεχνολογίας, λόγω αναγκαστικής απουσίας του καθηγητή του μαθήματος.   
Η εορταστική βραδιά περιλάμβανε συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «1550» του οποίου οι χορευτικές μελωδίες ξεσήκωσαν σε χορό τα παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι απολάμβαναν την μουσική και χαιρόντουσαν για την ζωντάνια των μαθητών. Το γλέντι συνόδευε πλούσιος μπουφές με ποικιλία εδεσμάτων και δροσιστικών.
Την εκδήλωση τίμησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου τον οποίο συνόδευαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής Μαρία Καραβουσάλη - Καράμπελα, οι αντιδήμαρχοι  Νίκος Τσαμπήρας και Αναστασία Αργυροπούλου, οι εντενταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Καράχου και Χρήστος Μιχαλακάκος. Παρέστησαν μέλη της Ένωσης Γονέων καθώς και γονείς που στο παρελθόν μετείχαν στην διοίκηση του Συλλόγου Γονέων 
Μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.
Η γιορτή τυπικά έκλεισε με πυροτεχνήματα, αλλά τα «πηγαδάκια» με τις συζητήσεις συνεχίστηκαν!...
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου