ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
του Μάνου Δημητρούλη*
Το πιο καλοκαιρινό, πεντανόστιμο, δροσερό, πανεύκολο & θρεπτικό σνακ.
ΥΛΙΚΑ (για 6 ρυζογκοφρέτες)
Το πιο καλοκαιρινό, πεντανόστιμο, δροσερό, πανεύκολο & θρεπτικό σνακ.
ΥΛΙΚΑ (για 6 ρυζογκοφρέτες)
1 (200 γρ.) γιαούρτι Στραγγιστό 2%
6 ρυζογκοφρέτες
50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα (raspberries, φράουλες, blackberries, blueberries) & λίγα έξτρα για γαρνίρισμα
1 κ.σ. μέλι
25 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ψηλό δοχείο ρίχνουμε το γιαούρτι, τα μούρα, το μέλι και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βυθίζουμε τις ρυζογκοφρέτες στο μείγμα και τις τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε έξτρα μούρα και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε, σχηματίζουμε γραμμές με τη μαύρη σοκολάτα, επαναφέρουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά ρυζογκοφρέτα
Ενέργεια: 78 kcal
Υδατάνθρακες: 10,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,6 γρ.
Λιπαρά: 1,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,6 γρ.
Λιπαρά: 1,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,9 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου