Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Νεανικοί λόγοι για να τα επισκεφτείτε... (5/24)

ΜΕΘΑΝΑ, ΕΝΑΣ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα Μέθανα είναι νησίζουσα χερσόνησος στον Σαρωνικό κόλπο που τα κάνει μοναδικά. Τριγύρω τους είναι θάλασσα και στη μέση βουνά και ηφαίστειο, το οποίο είναι ακόμα ενεργό και είχε εκραγεί πριν από χρόνια. Λόγω της έκρηξης αυτής δημιουργήθηκαν αρκετές ιαματικές πηγές που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν αρκετά χωριά, και παραθαλάσσια και ορεινά. Στην πόλη των Μεθάνων υπάρχει ένα πευκόφυτο νησάκι, που συνδέεται με ένα πέτρινο δρομάκι με τη στεριά. Κοντά στα Μέθανα υπάρχουν ιστορικά μνημεία, όπως το αρχείο θέατρο της Επιδαύρου και η πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον έχει υπέροχες και καταγάλανες παραλίες, οργανωμένες και ελεύθερες.
Δίπλα στη θάλασσα βρίσκονται μαγαζιά για όλες τις ανάγκες. Ο δρόμος της παραλίας στην πόλη των Μεθάνων είναι φαρδύς και τα καλοκαίρια απαγορεύεται να διέρχονται αυτοκίνητα, οπότε τα παιδιά είναι ελεύθερα να παίζουν στους δρόμους και ενήλικες να μην έχουν άγχος. Τέλος τα Μέθανα έχουνε πρόσβαση και από τη θάλασσα με πλοίο και από τη στεριά με αμάξι κάτι που κάνει την επίσκεψη πιο εύκολη και πιο προβάσιμη για τους επισκέπτες.

ΜΥΡΤΩ ΒΛΑΧΟΥ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ γυμνασίου, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν διάφορα μέρη από την πατρίδα μας και προτείνουν  να τα επισκεφθούμε για διάφορους (νεανικούς) λόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου