Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Νεανικοί λόγοι για να τούς επισκεφτείτε... (6/24)

ΔΕΛΦΟΙ, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ένας όμορφος και ιστορικός τόπος επίσκεψης ο λεγόμενος ομφαλός της γης κατά την αρχαιότητα είναι η Δελφοί, οι οποίοι βρίσκονται στο νομό Φωκίδας κοντά στην Αράχοβα. Είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία!
Σημαντικά αξιοθέατα είναι ο ναός του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο, ο θησαυρός των Αθηναίων, η Κασταλία πηγή, ο θόλος της Αθηνάς Προναίας, το μουσείο Δελφικών εορτών που στεγάζεται στο σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.
Το Αρχαιολογικό μουσείο όπου βλέπεις από κοντά τα εκθέματα που σώθηκαν και συντηρήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, με ποιο σημαντικό το γνωστό ηνίοχο. 
Αποτελεί προορισμό σε μια ωραία εκπαιδευτική εκδρομή.
Είναι ένας όμορφος προορισμός κατά τους χειμερινούς μήνες στους πρόποδες του Παρνασσού.
Είναι να γαλήνιο μέρος.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει την όμορφη φύση, την επίσκεψη σε διεθνούς φήμης αρχαιολογικά μνημεία, το βουνό αλλά και τη θάλασσα μιας και οι Δελφοί βρίσκονται κοντά στην Ιτέα και το Γαλαξίδι.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΟΥΝΗ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ γυμνασίου, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν διάφορα μέρη από την πατρίδα μας και προτείνουν  να τα επισκεφθούμε για διάφορους (νεανικούς) λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου