Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (9 /24)

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς, ο οποίος αγαπούσε πολυλογάει. Όλο το βασίλειο γνώριζε αυτήν την αδυναμία του και αυτός είναι ο λόγος που δεχόταν ελάχιστες επισκέψεις καθημερινά. Δεκάδες γιατροί είχαν προσπαθήσει να καταλάβουν σε τι οφειλόταν αυτό, αλλά κανένας δεν έδινε σαφή απάντηση. «Πρώτη φορά συναντώ τέτοια περίπτωση στη ζωή μου», έλεγε ο ένας, «Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω!» έλεγε ο άλλος. Μα πώς θα γιατρευτεί αυτή η κατάσταση, απορούσαν όλοι.
Μία μέρα όμως συνέβη κάτι συγκλονιστικό! Ο βασιλιάς ξύπνησε δίχως μιλιά! Μόλις τον είδαν οι υπηρέτες του παλατιού, τρελάθηκαν. Κάλεσα να αμέσως το καλύτερο γιατρό ολόκληρης της χώρας, για να το δει και να τους πει τι συμβαίνει. Εκείνος, αποκρίθηκε, πως στον βασιλιά έλειπε η συντροφιά, δηλαδή χρειαζόταν ένα φίλο που θα το στήριζε στα εύκολα και στα δύσκολα.
Αμέσως, δόθηκε διαταγή στο βασίλειο να παρουσιαστούν άντρες και γυναίκες, ως μόνιμοι φίλοι του βασιλιά. Εκατοντάδες νέοι συστήθηκαν στο βασιλιά, αλλά κανένας δεν του ταίριαζε. Βρισκόταν απελπισμένος στο θρόνο του, νομίζοντας ότι θα μείνει για πάντα μόνος χωρίς τη φωνή του. Ξαφνικά, η πόρτα χτύπησε και εμφανίστηκε μαγείρισσα του παλατιού, η οποία ήξερε τι είχε συμβεί, με σκοπό να το παρηγορήσει.
Του κράτησε συντροφιά για ώρες ολόκληρες και τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως είχε επανέλθει η μηλιά του. Χάρηκε τόσο πολύ και αμέσως κατάλαβε ότι εκείνη ήταν η ιδανική φίλη για αυτόν. Τον έκανε να γελάει, του μιλούσε για διάφορα θέματα, είχαν τα ίδια κοινά και το σημαντικότερο τον στήριζε στα δύσκολα, ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον! Από τότε έγιναν αχώριστοι φίλοι!

ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος των κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη, και με αφορμή παραμύθια και λαϊκές αφηγήσεις που ανθολογούνται στο σχολικό βιβλίο, μαθητές και μαθήτριες… «μαγείρεψαν» τα δικά τους παραμύθια και τις δικές τους ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου