ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
του Μάνου Δημητρούλη*
Τα Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης αποτελούν ιδανική πηγή για πρόσληψη πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ω-3 λιπαρών οξέων. Δοκιμάστε κριθαράκι ολικής μαζί με θαλασσινά και συγκεκριμένα καλαμαράκια και δώστε με αυτό το κριθαροτο στη νηστεία σας άλλη γεύση …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 250 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης
• 450 γρ. καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο & κομμένο σε ροδέλες
• 200 γρ. ντοματίνια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο σε λεπτές φέτες
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 30 ml ούζο
• 700 ml ζωμό λαχανικών
• 1 κ.γ. κουρκουμά
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• λίγο φρέσκο άνηθο
• Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε κατσαρόλα πλασωτέ ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα ντοματίνια και τον κουρκουμά με το ελαιόλαδο
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
• Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
• Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς ενδιάμεσα με συνολικό χρόνο βρασμού 13 λεπτών.
• Απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, σερβίρουμε & απολαμβάνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 384 kcal
Υδατάνθρακες: 48.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 28.1 γρ.
Λιπαρά: 9.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Υδατάνθρακες: 48.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 28.1 γρ.
Λιπαρά: 9.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου