Σάββατο 5 Μαΐου 2018

«Ένα Σαββάτο βράδυ…»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πανδαισία χορών, μουσικών και ενδυμασιών από στεριανές και νησιώτικες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζονται σήμερα, Σάββατο 5 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», με ελεύθερη είσοδο.
Οι χορευτές των τμημάτων παραδοσιακών χορών που διατηρεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «ο Προφήτης Ηλίας» με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας παρουσιάζουν τις χορευτικές δεξιότητές τους στο πλαίσιο της 12ης Πολιτιστικής συνάντησης παραδοσιακών χορών. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικοί χοροί από την Θράκη, την Κρήτη, το Αιγαίο, τη Δεσκάτη Γρεβενών και την Λέρο.
Τα χορευτικά τμήματα διδάσκει ο καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος Αριστοτέλης Κατσινέλης. Παράλληλα ο Σύλλογος διατηρεί πλούσιο βεστιάριο παραδοσιακών ενδυμασιών που χρησιμοποιούν οι χορευτές στις δημόσιες χορευτικές εμφανίσεις τους.
Την παραδοσιακή ορχήστρα στελεχώνουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος  (κλαρίνο), Μιχάλης Ζάμπας (τραγούδι – λαούτο), Παναγιώτης Ξυδέας (βιολί)  και Σάκης Κάκος (κρουστά).    
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «ο Προφήτης Ηλίας» ιδρύθηκε το 2001, με έδρα την Άνω Γλυφάδα και καλλιεργεί την παράδοση. Ειδικότερα  διατηρεί:  
  • Ακαδημία παραδοσιακών χορών για παιδιά από 5 έως 18 ετών 
  • Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «οι Μελωδοί» με μαέστρο τον Σωτήρη Δογάνη 
  • Τμήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.
  • Θεατρικό εργαστήρι. 
Τα μαθήματα όλων των τμημάτων γίνονται στην αίθουσα του Δήμου, Αθανάτου και Αρχιπελάγους, πάνω από τα Κ.Α.Π.Η του Αγίου Τρύφωνα και είναι ευπρόσδεκτοι όσοι αγαπούν λειτουργικά την παράδοση! Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν τηλεφωνώντας στο:  6937126089 για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου