Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑ

Δημιουργική και ασυνήθιστη ήταν η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου για την Α’ τάξη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Οι μαθητές εμπνεόμενοι από εκθέματα του μουσείου με θέμα την ενδυμασία και τα αγγεία δημιούργησαν και αυτοί τα δικά τους!... 

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με τα ενδύματα των αρχαίων. Τα παιδιά παρατήρησαν τα ενδύματα στις ανάγλυφες παραστάσεις, τα σύγκριναν με τα σημερινά και στη συνέχεια, αφού τους μοιράστηκαν κομμάτια από ύφασμα, προσπάθησαν να φτιάξουν τα δικά τους. Στην συνέχεια έλαβαν ένα μικρό αργαλειό και έμαθαν πώς να κατασκευάζουν υφάσματα.
Το θέμα της δεύτερης ομάδας ήταν η Κατασκευή των αγγείων από πηλό. Οι μαθητές αφού μάζεψαν στοιχεία από τα εκθέματα του μουσείου, για την μορφή και την χρησιμότητα των αγγείων στην αρχαιότητα, προσπάθησαν να οργανώσουν τη δική τους βιοτεχνία και να κατασκευάσουν οι ίδιοι κάποια από αυτά. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν ο καθένας την δική του πυξίδα, δηλαδή ένα αγγείο που το χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη κοσμημάτων ή καλλυντικών. Ύστερα, αφού πέρασαν από το στάδιο της συσκευασίας, πήραν ο καθένας το δικό του.
 Ήταν μια δημιουργική επίσκεψη - ξενάγηση στην ιστορία της τέχνης των προγόνων μας με απόλυτο σεβασμό για τα επιτεύγματά τους.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου