Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μουσείο Ορυκτών και Μεταλλευμάτων Λαυρίου

ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Το Μουσείο Oρυκτών και Mεταλλευμάτων Λαυρίου επισκέφτηκαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης με σκοπό την πληροφόρησή τους σχετικά με την προέλευση των ορυκτών και τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή. 

Υποδύθηκαν τα παιδιά ,με τη βοήθεια της υπεύθυνης του χώρου, τους μικρούς επιστήμονες, βρίσκοντας πληροφορίες για το ορυκτό που τους ενδιέφερε και κατόπιν κατέγραφαν πού χρησιμεύουν τα πλέον επεξεργασμένα ορυκτά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Για παράδειγμα, η επεξεργασία του ορυκτού φθορίτη, χρησιμεύει στην παραγωγή της  φθοριούχου οδοντόκρεμας. Στο  νερό προστίθενται φθόριο για μείωση της οδοντικής φθοράς. 
Ο άστατος καιρός απέτρεψε την ξενάγηση στους εξωτερικούς χώρους του (πρώην) εργοστασίου επεξεργασίας των μεταλλευμάτων, χώροι στους οποίους γινόταν και εξελισσόταν η διαδικασία κατεργασίας για την απόκτηση των ορυκτών. 
Τέλος, η υπεύθυνη αναφέρθηκε για τις χρήσεις των ορυκτών στην ζωή μας και επιπλέον αναλογιστήκαμε τις επιπτώσεις απώλειας των μεταλλευμάτων από την καθημερινή μας ζωή, όπως  και αν υπάρχουν όντως εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Η εκδρομή ήταν ενδιαφέρουσα καθώς οι μαθητές  πληροφορήθηκαν αρκετά για τα μεταλλεύματα, γνωρίζοντας έτσι τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά τους που τα καθιστούν ξεχωριστά.

ΜΑΡΙΑΜ ΦΟΥΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου