Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Πληροφοριακή παιδεία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Οι μαθητές του τμήματος Β4, του  3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα με σκοπό να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, που αφορά την πληροφοριακή αγωγή καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναζητούν βιβλία σε μία ψηφιακή ή μη βιβλιοθήκη. Πληροφορήθηκαν, στη συνέχεια,  πώς πρέπει να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο όπως και πώς να γράφουν τη βιογραφία ενός βιβλίου.
Οι μαθητές με τη καθοδήγηση ειδικού και μέσω εκπαιδευτικών video, έμαθαν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, στρατηγικές δηλαδή, αναζήτησης μιας πληροφορίας, καθώς και πότε είναι έγκυρη και αληθοφανής. Ο ειδικός κατόπιν ξενάγησε τους μαθητές στους ορόφους της βιβλιοθήκης, τους οποίους παρότρυνε να επιλέξουν ένα βιβλίο ο καθένας. Τους εξήγησε ορισμένους κανόνες της βιβλιοθήκης (όπως και έναν «αρχαίο τρόπο», που εύρισκαν τα βιβλία, με την αρχειοθέτηση δηλαδή). Στη συνέχεια επιστρέφοντας στην αρχική αίθουσα έγραψαν τη βιογραφία ενός αποσπάσματος του βιβλίου, που είχαν επιλέξει. 
Με αυτή την επίσκεψη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της βιβλιοθήκης, ερχόμενοι σε επαφή με τα βιβλία, τα οποία αποτελούν πηγή γνώσεων, πολιτισμού, κουλτούρας και ψυχαγωγίας.

ΜΑΡΙΑΜ ΦΟΥΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου