Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός

Στιγμές από την ιστορία του σχολείου

Τον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: «Στιγμές από την ιστορία του σχολείου» συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας. Στοχεύοντας να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του σχολείου τους, αναδεικνύοντας και την τοπική ιστορία. Παράλληλα μαθαίνουν να αξιοποιούν πηγές και προφορικές μαρτυρίες τοποθετούμενοι κριτικά και γόνιμα ως προς αυτές.
Η προσέγγιση της ιστορίας του σχολείου μπορεί να περιλαμβάνει τις οπτικές:
(α) η αρχιτεκτονική του κτηρίου, (β) οι διαφορετικές χρήσεις στο πέρασμα των χρόνων, (γ) η ιστορία και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, (δ) η σύνδεσή του με σπουδαία ιστορικά γεγονότα, (ε) ο φυσικός και δομημένες περιβάλλον χώρος και οι αλλαγές μέσα στον χρόνο, (στ) οι παλαιότεροι μαθητές του σχολείου -ξακουστοί ή άσημοι, (ζ) η λειτουργία του και οι δραστηριότητές του στο παρελθόν και στο σήμερα (η) οι αφηγήσεις παλαιότερων μαθητών και κυρίως των παππούδων και γιαγιάδων. Για την ιστορία της Γλυφάδας ενδιαφέρον υλικό έχει δημοσιευθεί στο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Το υλικό που πρόκειται να παραχθεί, ατομικά ή ομαδικά, είναι:
Νηπιαγωγεία: εικαστική σύνθεση. Ζωγραφική σύνθεση ή κολάζ πάνω σε χαρτί ή χαρτόνι με ελάχιστο μέγεθος ζωγραφικής επιφάνειας 20 εκ. Χ30 εκ.
Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια: Κινηματογραφική αφήγηση – ταινία μικρού μήκους ή Πολυμεσική παρουσίαση (power point) με τη χρήση σταθερών ή κινούμενων εικόνων, μουσικής και ήχου κ.λπ.Ελάχιστη χρονική διάρκεια 3΄, μέγιστη χρονική διάρκεια 10΄.
Οι εργασίες σε τρία (3) αντίγραφα αποστέλλονται:
α) ταχυδρομικά στη διεύθυνση του ΕΚΕΔΙΣΥ, Τριπόδων 23 Πλάκα, 10558, Αθήνα
β) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ekedisy@gmail.com,  μαζί με τη φόρμα συμμετοχής η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.
Το οπτικοακουστικό υλικό υποβάλλεται σε αρχεία της μορφής mp4, avi, vob, wav, mp3, gif, jpg ανάλογα με την εργασία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 31 Μαΐου και όλες οι συμμετοχές λαμβάνουν  αναμνηστικό έπαινο.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr, 210 3250341 ή στο edutv@minedu.gov.gr, 210 3443042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου