Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Γιορτινές εκδηλώσεις

 Απόκριες και  Καθαρά Δευτέρα

Γιορτινές εκδηλώσεις, για το τέλος της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, που βγάζουν τον κόσμο σε δύο γειτονιές της πόλης διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Το Σχολικό Καρναβάλι γίνεται, την Κυριακή, 10 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 11:30 το πρωί, με αφετηρία την διασταύρωση των οδών Γούναρη και Ανθέων. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων παρουσιάσουν με αποκριάτικη διάθεση και ευφάνταστο τρόπο διάφορα επαγγέλματα. Στα γυμνάσια  το «Ντίσκο» ντύσιμό τους χρειάζεται και την βοήθεια των γονέων ή των παππούδων ή του «youtube». Οι μαθητές του λυκείου ως «Ράδιο Αρβύλα» έχουν εύκολο θέμα, οι βουλευτές και ευρύτερα οι πολιτικοί της Ελλάδας τους προσφέρουν δοκιμασμένες φιγούρες…   
Η γιορτινή μαθητική μασκαρεμένη παρέλαση, με τραγούδια και χορούς, καταλήγει στην πλατεία Μακεδονίας. Η γιορτή εκεί συνεχίζεται με αποκριάτικο πάρτι και το κάψιμο του Καρνάβαλου.
Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ο Δήμος διοργανώνει γιορτή για τα Κούλουμα, με σαρακοστιανά εδέσματα και γλέντι - συναυλία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και την ορχήστρα του (από τα "Παιδιά από την Πάτρα"). Η γιορτή γίνεται στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, στη θέση Πατητήρι, θέση που προσφέρεται και για πέταμα χαρταετού και ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο καιρός, τις ώρες του εορταστικού διήμερου, προβλέπεται αίθριος και η θερμοκρασία να φτάνει τους 23°C, σύμφωνα με το freemeteo.gr. Οι χαρταετοί (αν θέλετε να τους δημιουργήσετε, πατήστε ΕΔΩ), την Καθαρά Δευτέρα, η πτήση τους προβλέπεται χωρίς ένταση αφού οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 Bf.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου