Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ισορροπημένη επιλογή

Mπισκότα με βρώμη και μέλι

Τα συγκεκριμένα μπισκότα αποτελούν μια πιο ισορροπημένη επιλογή σε σχέση με πολλές συνηθισμένες συνταγές μπισκότων που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως διαιτητικές ίνες και βιταμίνες Β, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Παράλληλα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, εφόσον δεν περιέχουν ζωικά λίπη, όπως το βούτυρο. Καθώς δεν περιέχουν ζωικά παράγωγα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γλύκισμα σε περιόδους νηστείας.
Μερίδες: Περίπου 20-25 τεμάχια

Υλικά

2 κούπες βρώμη
1 κούπα καρύδια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μέλι
Μια μικρή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλέθουμε τη βρώμη σε ένα μούλτι ή μπλέντερ.
Στη συνέχεια αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι ή το μπλέντερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα αλεσμένα καρύδια και το αλάτι και το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Εάν το μίγμα είναι πολύ κολλώδες, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο περισσότερο αλεύρι.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και είναι έτοιμα! Στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε εναλλακτικά και άλλα υλικά όπως σταφίδες ή σταγόνες κουβερτούρας. 


ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου