Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (18/19)

ΤΟ ΚΡΥΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 


Υπάρχει ένα μέρος όπου τα  πάντα ζουν σκέφτονται και καταλαβαίνουν.  Ακόμη και τα βουνά. Πριν από πολλά χρόνια, μια παρέα επισκέφτηκε τους πρόποδες εκείνων των τόσο παράξενων βουνών.
 Φυσικά, δεν ήξεραν πως, για εκείνα τα βουνά υπήρχαν πολλοί μύθοι και ανεξιχνίαστες ιστορίες για ορειβάτες που από τότε αγνοούνται και δεν έχουν  βρεθεί μέχρι και σήμερα. Εκείνα όμως, παρ΄ ότι καταλάβαιναν τα πάντα γύρω, ποτέ δεν έπρατταν το σωστό και πάντα έφερναν την καταστροφή. Αυτό δεν το έκαναν οικειοθελώς, ήταν  αναγκασμένα να το κάνουν. 
      Πριν από εκατομμύρια χρόνια, σε αυτά τα συγκεκριμένα βουνά είχε πέσει μία κατάρα. Μέσα τους υπήρχε ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Η παρέα συνέχισε αμέριμνη την βόλτα της, όμως κάτι την παραξένεψε. Είχαν βρει έναν μοχλό. Δεν ήξεραν σε τί χρησίμευε και αναρωτιόντουσαν. Τότε, ένα από τα γενναία μέλη της ομάδας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και τράβηξε τον μοχλό. Αυτόματα, άνοιξε ένα μυστικό πέρασμα, που, αν και  με φόβο, το ακολούθησαν. Είχαν πολλή περιέργεια για το τί βρίσκεται εκεί μέσα.  Καθώς προχωρούσαν, άκουσαν μία βροντερή φωνή να τους λέει: « Φύγετε από εδώ όσο είναι νωρίς, διότι αλλιώς θα σας βρουν πολλές φουρτούνες», είπε το βουνό. Εκείνοι έκπληκτοι και φοβισμένοι αποκρίθηκαν: «Ποιος είσαι και τί θέλεις από εμάς;». Το βουνό δεν απάντησε, ενώ περίμενε να βγουν έξω τρέχοντας. Τα παιδιά όμως συνέχισαν.
     Αργότερα, βρήκαν μια πόρτα και μετά  από πολλή προσπάθεια κατάφεραν και την άνοιξαν. Εκεί, υπήρχε ένα δωμάτιο γεμάτο παγίδες. Ευτυχώς, τα παιδιά, με τα σωστά «βήματα» και τις αργές κινήσεις, μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις παγίδες. Στο βάθος έβλεπαν ένα πολύ δυνατό φως που δεν ήξεραν από πού προέρχεται.      
Μόλις πλησίασαν, θαμπώθηκαν από αυτό που έβλεπαν!!! Υπήρχε χρυσός, πολλά και ακριβά κοσμήματα και χρυσές λίρες!!! Ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν ξαναδεί τόσα πολλά πλούτη!!! Μετά τη χαρά τους που τα βρήκαν και πριν τα ακουμπήσουν ένα παιδί πρόσεξε μία επιγραφή που υπήρχε εκεί. Η επιγραφή, ήταν γραμμένη στα αρχαία ελληνικά και έλεγε πως, όποιος ακουμπήσει αυτό το χρυσάφι θα γίνει πέτρα!! Τα παιδιά αμέσως θορυβήθηκαν και δεν θέλησαν να ρισκάρουν τις ζωές τους. Πριν φύγουν όμως, παρατήρησαν πως πίσω από όλον αυτόν τον θησαυρό υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που είχαν πετρώσει επειδή είχαν πιάσει το χρυσάφι.
Πήγαν προς την έξοδο, αλλά ήταν κλεισμένη  με πολλές πέτρες. Τις έσπρωξαν όλοι μαζί και τελικά βγήκαν έξω. Είχαν φοβηθεί τόσο πολύ που εκείνη τη στιγμή όλοι ορκίστηκαν πως δεν θα διηγηθούν σε κανέναν αυτή  την ιστορία. 
  Οι ημέρες πέρασαν και ποτέ δεν ήταν αυτό το θέμα συζήτησής τους. Το έκρυψαν καλά μέσα τους, ελπίζοντας να μην το μάθει ποτέ κανένας. 

                                                                                                      ΜΟΥΡΓΟΥ ΣΗΛΙΑ

 ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β' τάξης της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου