Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Νεανικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε... (5/22)

 ΤΙ ΧΑΒΑΗ…ΤΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

Η Κεφαλονιά, ή αλλιώς Κεφαλληνία, είναι νησί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους κι ανήκει στα Επτάνησα. Το πράσινο και το μπλε εναρμονίζονται, πεύκα, κυπαρίσσια και ελιές και στις κορυφές του Αίνου η κεφαλληνιακή ελάτη. Στις πλαγιές του βουνού καλλιεργούνται τα κλήματα από τα οποία παράγεται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της.
Η Κεφαλονιά είναι ένα μέρος που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί.
  • Πολλοί προτιμούν ορεινά μέρη με βλάστηση και άγρια ζώα. Άλλοι προτιμούν πεδινά και παραθαλάσσια. Λοιπόν η Κεφαλονιά τα συνδυάζει όλα τα παραπάνω και για αυτό την επιλέγω κάθε χρόνο.
  • Αρχικά, το νησί έχει άπειρες εκθαμβωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, όπου ο καθένας θα αγαπήσει. Ακόμα και κάποιος που απεχθάνεται τη θάλασσα μαγεύεται από τα νερά της Κεφαλονιάς.
  • Στο νησί υπάρχουν γραφικά χωριά και πόλεις και ο κόσμος εκεί είναι πολύ φιλόξενος και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς.

  • Φημίζεται για τα σπήλαιά της. Το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι ένα λιμνοσπήλαιο με πολύ κρύα νερά, όπου η περιήγηση γίνεται με βάρκα. Το σπήλαιο της Δρογαράτης από την άλλη είναι ένα κανονικό σπήλαιο όπου το περιηγείσαι με τα πόδια.
  • Τέλος βρίσκεσαι πολύ κοντά στην Ιθάκη, μέρος που αποτελεί έναν ωραίο προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή από την Κεφαλονιά.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ

ΣΣ. Η πρόταση του μαθητή αποτελεί εργασία του στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου