Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Eleanore Porter [Ελεάνορ Πόρτερ]

Η ΠΟΛΥΑΝΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Μια νεαρή κοπέλα, η Πολυάννα, έμεινε ορφανή από μικρή ηλικία, οπότε ζούσε με την θεία και τον θείο της. Με την βοήθεια ενός παιχνιδιού που λεγόταν «Το παιχνίδι της χαράς» κατάφερε να βοηθήσει, τόσο εκείνη και τους θείους της, όσο και την φίλη τους τη Ρουθ. 
Το παιχνίδι της το είχε μάθει ο πατέρας της για μπορεί να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τα προβλήματα. Κανόνας του παιχνιδιού ήταν να σκεφτόμαστε τη θετική πλευρά των πραγμάτων σε ό,τι και αν μας στεναχωρεί, μας κάνει λυπημένους, μας προκαλεί θλίψη, ώστε να προσπαθήσουμε να χαμογελάμε.
Η Πολυάννα όταν έγινε 18 χρονών ο θείος της πέθανε και μαζί με την θεία της γύρισαν στο παλιό σπίτι τους για μια νέα αρχή. Εκεί συναντά τον παλιό της φίλο, τον Τζίμη, ένα υιοθετημένο παιδί που ζούσε σε αυτό το σπίτι της. Ο Τζίμης και η Πολυάννα ερωτεύτηκαν και ήθελαν να παντρευτούν. Η θεία δεν ενέκρινε το γάμο για δικούς της μυστικούς λόγους. 
Μετά από περιπέτειες το μυστικό αποκαλύφθηκε. Ήταν ένα γράμμα, που ανέφερε ότι ο χαμένος ανιψιός της Ρουθ ήταν ο Τζίμης και οι δύο νέοι παντρεύτηκαν!
Το μήνυμα της ιστορίας είναι ότι πρέπει πάντα να κοιτάμε την θετική πλευρά των γεγονότων, για να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, αλλά και να προσπαθούμε για την υλοποίηση των ονείρων μας.
[Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, σελίδες 248, έτος έκδοσης 2011, μετάφραση: Γιώργος Τσουκαλάς,  ξενόγλωσσος τίτλος: Pollyanna Grows Up].

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΔΑ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου