Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Θέατρο Τέχνης

  Παραστάσεις με ελεύθερο είσοδο

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, προσφέρει δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, μια ολοκαίνουρια αλλά και δύο παλαιότερες επιτυχημένες παραγωγές του. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 «Οι παστρικές» – Θέατρο Κολωνού, 27 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 9μμ.- διάρκεια παράστασης: 70΄ λεπτά

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, με αφορμή την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, επικεντρώνεται στα έργα και τα πάθη των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού, συνδυάζοντας πρωτότυπα κείμενα και ζωντανή μουσική και τραγούδια με αποσπάσματα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου αλλά και ιστορικά στοιχεία.
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Κατερίνα Λυπηρίδου, Μαριλένα Μόσχου, Κωνσταντίνα Τάκαλου. Συμμετέχουν: Αυγερινή Γάτση, Μαριάννα Κάλμπαρη.
Μουσική παίζουν και τραγουδούν(αλφαβητικά): Αυγερινή Γάτση, Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, Τσέρνου Ρούλα. 
Κείμενο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Μουσική επιμέλεια: Αυγερινή Γάτση
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr. Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

 «Εκκλησιάζουσες – η Λαϊκή Οπερέττα», Εθνική Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος,  1 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 7.30 μμ.- διάρκεια παράστασης: 95΄ λεπτά. Ελεύθερη είσοδος

Η συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Θεάτρου Τέχνης, έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2019 και αποτελεί μουσική διασκευή του έργου του Αριστοφάνη, με μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Το 2019 και το 2021 παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και φέτος παρουσιάζεται σε νέα, εμπλουτισμένη μορφή και διανομή.
Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Στιβανάκης, Ελευθερία Παγκάλου, Πίνα Κούλογλου, Ματίλντα Τούμπουρου, Ελένη Νιωτάκη, Αριάδνη Δάρρα, Γιολάντα Σοφούλη.
Ζωντανή μουσική: Δημήτρης Ανδρεάδης, Βάιος Πράπας, Γιώργος Ταμιωλάκης, Νίκος Κατσίκης, Λάμπρος Παπανικολάου.
Μετάφραση, λιμπρέτο, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Σκηνικά, κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη. Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς. Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου. Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου