Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Συλλογικό έργο

 Διαλεχτές ιστορίες 

Διηγήματα νέων δημιουργών, γεννημένοι στο τέλος του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, στο ξεκίνημα της συγγραφικής τους πορείας. Διηγήματα που μεταφέρουν τον αναγνώστη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ενδιαφέρουσα γνωριμία, καλογραμμένη, στην δημοτική γλώσσα, που παρουσιάζουν τις συνθήκες της ζωής αυτής της περιόδου, όπως την αντικρίζουν οι νέοι άνδρες και γυναίκες συγγραφείς που ανθολογούνται σε αυτό το βιβλίο.
Παρουσιάζονται 14 δημιουργοί, κάποιοι από αυτούς διατηρούν την διαχρονικότητά τους είτε με επανεκδόσεις των έργων τους, είτε διδάσκονται στα νεοελληνικά κείμενα. Άλλοι έχουν λησμονηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο τους  υπολείπεται. Διαβάζοντας τα διηγήματα του βιβλίου αντιλαμβάνεσαι την ιδιαίτερη συγγραφική τους ικανότητα.
Οι συγγραφείς που ανθολογούνται είναι οι: Γρηγόριος Ξενόπουλος, Δημοσθένης Βουτυράς, Στέφανος και Αιμιλία Δάφνη, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Αθηνά Ταρσούλη, Πάνος Ταγκόπουλος, Χάρης Σταματίου, Αδαμάντιος Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Φωτάκης, Κωνσταντίνος Κατηφόρης, Χρήστος Αγγελομάτης, Βελισσάριος Φρέρης, Νικόλαος Χάγερ-Μπουφίδης.
Ο τόμος των 144 σελίδων της συλλογής των διηγημάτων εκδόθηκε από το «Βιβλιοπωλείον Μ. Σαλιβέρου» χωρίς αναφορά του έτους έκδοσης. 
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Περισσότερα επιλεγμένα βιβλία σε αρχείο pdf βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου