Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Daniel Defoe [Ντάνιελ Ντεφόε]

Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ

Το πάθος του Ροβινσώνα Κρούσου ήταν να γίνει ναυτικός. Μπάρκαρε κρυφά από τους γονείς του μαζί με τον φίλο του στο πλοίο του πατέρα του. Τη χαρά του ταξιδιού και του ονείρου του χάλασε η κακοκαιρία. Το πλοίο βούλιαξε και βρέθηκε σε μια βάρκα με το σκύλο του. Ο αέρας και τα πελώρια κύματα τον παρέσυραν στα βράχια.
Ξεβράστηκε σε ένα μυστηριώδες νησί χωρίς ίχνος ανθρώπινης ζωής. Προσαρμόστηκε δημιουργώντας νέα ζωή. Έβρισκε φρούτα, κυνηγούσε, δοκίμαζε καινούργια πράγματα. Μετά από χρόνια παραμονής στο νησί εμφανίστηκαν άνθρωποι! Ήταν κανίβαλοι και έσωσε ένα υποψήφιο θύμα τους, τον Παρασκευά. Τελικά βρέθηκε ένα εγγλέζικο πλοίο του οποίου τον έλεγχο απέκτησαν στασιαστές. Κατόρθωσε να αποκαταστήσει την τάξη και εγκατέλειψε το νησί.
Μυθιστόρημα γεμάτο δράση και περιπέτεια. Διαρκώς ανυπομονείς για την συνέχεια της ιστορίας. Σε συναρπάζει! 
[Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ, σελίδες 160, έτος έκδοσης 2017, μετάφραση: Κατερίνα Μουρίκη, Εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής,  ξενόγλωσσος τίτλος: Robinson Crusoe].

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου