ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΓΩΤΟ
Γευστικό, απολαυστικό και δροσιστικό το παγωτό και η νηστίσιμη εκδοχή του είναι απαλλαγμένη από βούτυρο, αυγά και κρέμα γάλακτος. Το δημοφιλέστερο γλύκισμα του καλοκαιριού που δεν είναι από τα παχυντικά σε σύγκριση με άλλα γλυκά, όπως τα γεμιστά μπισκότα και τα κρουασάν.
Υλικά
1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
100 γρ. ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σαλέπι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε στο γάλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Αφού βράσει καλά και κρυώσει, χτυπάμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν περάσουν περίπου 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με κουβερτούρα και αμυγδαλόψιχα.
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου