Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (6/22)

ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΕΦΕΡΕ… ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο ζούσαν ευτυχισμένοι όλοι οι υπήκοοι και ο βασιλιάς με την οικογένειά του.
Ο βασιλιάς ήταν πολύ καλός και είχε μια μοναχοκόρη, τη Βελουδένια, που, εκτός από όμορφη, ήταν και πολύ ντροπαλή. Δεν κυκλοφορούσε στο βασίλειο γιατί ντρεπόταν. Και έκανε μόνο βόλτες στο δάσος με το αγαπημένο της άλογο, τον Ντιμπάλα. 
Καθώς, όμως, η κόρη είχε πια μεγαλώσει και ήθελε να παντρευτεί, έπρεπε με κάποιο τρόπο να γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγο.
Ο βασιλιάς σκέφτηκε ένα πολύ ωραίο «κόλπο»: Θα διοργάνωνε αθλητικούς αγώνες στο βασίλειο, τάχα με αφορμή τα γενέθλιά του. Η γιορτή θα διαρκούσε τρεις μέρες και κάθε μέρα θα γινόταν και ένα αγώνισμα: αγώνας δρόμου ταχύτητας, άλμα εις μήκος και ρίψη ακοντίου. Όλοι θα αγωνίζονταν χωρίς να ξέρουν ότι η κόρη του βασιλιά θα παντρευόταν τον νικητή! Μετά από δέκα ημέρες ήταν όλα έτοιμα και οι αγώνες ξεκίνησαν! Όλα τα πριγκιπόπουλα τα κατάφερνα συμπαθητικά, εκτός από έναν που είχε σημαντική βοήθεια…
Ο λόγος για τον Ματαιοκλή, έναν γυμνασμένο νέο, που του άρεσε να είναι πάντα πρώτος και, για να τα καταφέρνει, είχε πάντα σύμμαχο ένα μαγικό φίλτρο που έκρυβε στο δακτυλίδη του. Χάρη σε αυτό, ο Ματαιοκλής αποκτούσε υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά γινόταν και πολύ εγωιστής και ανυπόφορος.
Στη διάρκεια των αγώνων, ο Ματαιοκλής, όπως το φαντάζεστε, έτρεξε υπερβολικά γρήγορα, πήδηξε πολύ μακριά και έστειλε το ακόντιο… σχεδόν στο διπλανό βασίλειο!
Όμως, η Βελουδένια δεν είχε εντυπωσιαστεί καθόλου από τον Ματαιοκλή. Δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να ζήσει όλη τη ζωή της με έναν τέτοιο άνθρωπο!
Αντιθέτως, την καρδιά της  έκανε να χτυπά πιο δυνατά ένας απλός και ευγενικός πρίγκιπας, που ήταν αδύναμος στο σώμα, αλλά δυνατός στην καρδιά!
Ποιος ήταν αυτός και γιατί τον ξεχώρισε η βασιλοπούλα!
Ήταν ο Ευγενόκαρδος. Και ήταν αυτός που σταμάτησε να αγωνίζεται, για να πάει να χαϊδέψει τον Ντιμπάλα, το αγαπημένο άλογο της Βελουδένιας, όταν μια μέλισσα απείλησε να τον τσιμπήσει και τον τρόμαξε!
Για την Βελουδένια, ο Ευγενόκαρδος ήταν ο πρίγκιπας της καρδιάς της! Το εκμυστηρεύτηκε αμέσως στη βασίλισσα, εκείνη στο βασιλιά και, για να μην σας τα πολυλογώ, ο Ευγενόκαρδος ξετρελάθηκε με την καλοσύνη και την ομορφιά της Βελουδένιας και την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα!
Παντρεύτηκαν πολύ σύντομα και ζήσαν αυτοί καλά… και εμείς καλύτερα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου