Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Roald Dahl [Ροάλντ Νταλ]

ΜΑΤΙΛΝΤΑ

Η Ματιλντα είναι ένα πολύ αξιαγάπητο και έξυπνο κορίτσι που ζει με τους γονείς της και τον μεγαλύτερο αδελφό της σε ένα μικρό χωριό στη Νοτιανατολική Αγγλία. Καθώς μεγάλωνε, φαινόταν όλο και περισσότερο η αγάπη της για τα βιβλία και το διάβασμα. 
Στα τέσσερα της χρόνια πήγαινεμόνη της, στη βιβλιοθήκη και δανειζόταν βιβλία. Η οικογένεια της όμως, δεν την άφηνε να διαβάζει βιβλία, παρά μόνο να βλέπει τηλεόραση μαζί τους για αυτό διάβαζε κρυφά.
 Στο σχολείο οι γονείς της την πήγαν ένα χρόνο αργότερα, όταν το θυμήθηκαν.  Το σχολείο για την Ματίλντα δεν ήταν και τόσο ευχάριστη εμπειρία, παρόλο που αγαπούσε τη μάθηση, διότι η διευθύντρια του σχολείου δεν αγαπούσε καθόλου τα παιδιά και όλο έψαχνε τρόπους για να τιμωρήσει. Μάλιστα όταν ένα παιδί έκανε μια αταξία το τιμωρούσε κλειδώνοντας το σε ένα κουτί με πρόκες. Με τον καιρό αποκαλύφθηκε το μυστηριώδες παρελθόν της διευθύντριας και έμαθε την αλήθεια για την συμπεριφορά της.
[Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σελίδες 280, έτος έκδοσης 2002, μετάφραση: Κωστία Κοντολέων, Εικονογράφηση: Quentin Blake, ξενόγλωσσος τίτλος: Matilda].

ΦΟΙΒΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου