Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Μαθητές Β’ τάξης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Στις Πρώτες Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν από ειδικευμένη νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, μαθαίνοντας πώς να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες επείγουσες καταστάσεις. 
Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε σε τέσσερις διδακτικές ώρες, για τα τμήματα Β1 και Β3 την Τρίτη 8 Μαρτίου και για τα Β2 και Β4 την επόμενη μέρα. Την εκπαίδευση των παιδιών ανέλαβε η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, Ευαγγελία Μουρού. 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι μαθητές παρακολούθησαν και έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν περιστατικά λιποθυμίας, πνιγμού, έντονης αιμορραγίας και σπασίματος κάποιου οστού του σώματος. Τους  επισημάνθηκε ότι πρέπει να παραμένουν πάντα ψύχραιμοι και να δρουν στιγμιαία, ώστε να αποτρέψουν τον κίνδυνο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι μαθητές προσηλωμένοι στις επιδείξεις της εκπροσώπου, έλαβαν σημαντικές πληροφορίες οι οποίες είναι χρήσιμες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνανθρώπους τους. Ανάλογες δράσεις και ενημερώσεις βοηθούν τους μαθητές να νιώθουν έτοιμοι να δράσουν σωστά σε περίπτωση που χρειαστούν. 

ΑΙΜΙΛΙΑΝΗ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου