Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Αποκριές στο σχολείο

 ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ

Η τελευταία σχολική μέρα πριν το τριήμερο των  αποκριών, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ήταν μια διαφορετική μέρα. Οι μαθητές θέλησαν να μπουν στο πνεύμα της Αποκριάς, να διασκεδάσουν. Άλλοι φορώντας εύθυμα εξαρτήματα (αξεσουάρ) και άλλοι απολαμβάνοντας την ευχάριστη διάθεση. 
Με την λήξη των μαθημάτων η αυλή γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα σε εύθυμη διάθεση. Υπό τους ήχους της μουσικής που είχε διευρυμένο χορευτικό ρεπερτόριο, μασκαρεμένοι και αμεταμφίεστοι, ανταποκρίθηκαν στα αποκριάτικά, λαϊκά και παραδοσιακά  τραγούδια.
Η διασκέδαση επεκτάθηκε και σε πειράγματα! Πρωταγωνιστές οι μεταμφιεσμένοι, όπου κάποιοι ήταν ντυμένοι με περίεργες και πρωτότυπες στολές και άλλοι με ασυνήθιστες χρωματιστές περούκες, στέκες μουστάκια και γυαλιά. Άφθονη ήταν και η χρήση σε σερπαντίνες και εκκωφαντικές οι καραμούζες και οι σφυρίχτρες.
Η γιορτή με τον αυθόρμητο χαρακτήρα της μπορεί να είχε μικρή διάρκεια, λίγο παραπάνω από ώρα, όλοι διασκέδασαν  τόσο, που φάνηκε να διαρκεί αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου