Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ
 
Παράσταση – εκδήλωση για τον ελληνικό κινηματογράφο, με πολύ τραγούδι, κέφι και χορό διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123), τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις  8:00 το βράδυ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του βιβλίου «ΤΑ BACK STAGE ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ»  του Μάκη Δελαπόρτα. 

Στη βραδιά υπάρχουν αναφορές στις ιστορίες πίσω από την κάμερα, τις οποίες διηγείται επί σκηνής ο ίδιος ο  ηθοποιός -συγγραφέας, έτσι όπως τις καταγράφει στο βιβλίο του. 
Προβληθεί ένα ολιγόλεπτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον φιλμ με τον Μάκη Δελαπόρτα να περιηγείται στα μέρη και στους τόπους (νησιά, πόλεις και σπίτια) όπου γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες και να περιγράφει on  camera  άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα των ταινιών, μαγνητοσκοπημένο όλο σε εξωτερικούς χώρους και εκεί όπου είχαν λάβει χώρα τα back stage του ελληνικού σινεμά. 
Ακολουθεί μουσικό αφιέρωμα με τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου (και όχι μόνο). Τραγουδούν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μπέσσυ Αργυράκη, Φωτεινή Δάρα, Κωνσταντίνα, Μέμος Μπεγνής, καθώς και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, συνοδευόμενοι από την 50μελή φιλαρμονική  μπάντα του Δήμου Γλυφάδας, με μαέστρο τον Νίκο Καμπιώτη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου