Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Πλαστικά καπάκια

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, δράση της Δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Η τελευταία αποστολή πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις, λόγω όγκου, στις 4 και 20 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα στάλθηκαν στον Δήμο Αλίμου πέντε (5) μεγάλες σακούλες και τέσσερις κανονικές γεμάτες καπάκια. Το συνολικό τους βάρος εκτιμάται στα 250 κιλά!
Η δραστηριότητα αυτή έφτασε στο τέλος της διότι τα καπάκια είναι πλέον συνδεδεμένα με την συσκευασία και ανακυκλώνονται μαζί, με απόφαση της ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον οι φιλάνθρωπες οργανώσεις ή πρωτοβουλίες για τα ΑΜΕΑ ανέστειλαν το ενδιαφέρον τους για τα καπάκια. Βρήκαν άλλους τρόπους προμήθειας αναπηρικών αμαξιδίων. 
Η Δημοσιογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας ξεκίνησε αυτήν την πρωτοβουλία στις 10 Νοεμβρίου 2014. Δραστηριότητα που είχε διπλό προσανατολισμό, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο που έχει αναπηρία και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης. 
Τα πλαστικά καπάκια λόγω του μικρού μεγέθους τους υπήρχε πρόβλημα στην αυτοματοποιημένη διαλογή-συλλογή και κατέληγαν στις χωματερές με τις αρνητικές συνέπειες. Τα συλλεγόμενα πλαστικά καπάκια πωλούνταν σε εταιρίες που ανακύκλωναν το πλαστικό και τα χρήματα που εξοικονομούνταν χρησιμοποιούνταν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου που προσφερόταν σε άπορο ΑΜΕΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου