Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Βραδιά Ερευνητή 2023

 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. 
Επτά διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη. Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη  με τις ζωντανές εκδηλώσεις! 
Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο κτίριο Αβέρωφ στο Εθνικό Μετσόβειο  Πολυτεχνείο με δωρεάν είσοδο για όλους!
 Το πρόγραμμα της γιορτής βρίσκεται ΕΔΩ

Τι είναι όμως η Βραδιά του Ερευνητη;

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται σε πολλές χώρες και πόλεις παγκοσμίως κάθε χρόνο για να τιμήσει τη σημασία της επιστημονικής έρευνας και να προωθήσει τον ενθουσιασμό για την επιστήμη και την τεχνολογία. Στόχοι της βραδιάς είναι:
Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την επιστήμη: Η Βραδιά του Ερευνητή αποσκοπεί στο να δείξει στο ευρύ κοινό ότι η επιστήμη είναι σημαντική, συναρπαστική και επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή. Οι εκδηλώσεις που διεξάγονται παρουσιάζουν διάφορα επιστημονικά θέματα με ευχάριστο και προσιτό τρόπο.
Η προώθηση της επιστημονικής εκπαίδευσης: Μέσω αυτής της εκδήλωσης, προωθούνται η εκπαίδευση και η επαγγελματική ανάπτυξη των επιστημόνων - ερευνητών, και εμπνέονται οι νεότεροι να ασχοληθούν με την επιστήμη.
Η προώθηση της επιστημονικής κοινότητας: Δίνεται η δυνατότητα στους ερευνητές - επιστήμονες να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό και να παρουσιάσουν την έρευνά τους. Αυτό ενισχύει τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των επιστημόνων και των μη ειδικών.
Η προώθηση της καινοτομίας: Οι εκδηλώσεις αυτές προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Συνολικά, η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στην επιστημονική κοινότητα, να ενθαρρύνουμε την επιστημονική παιδεία και να διαδώσουμε την αγάπη για την επιστήμη σε όλο τον κόσμο.
Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μεταδίδεται και live streaming www.ntua.gr/ntuaren - www.youtube.com/ntuaren - www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου