Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτη μέρα

Επιστροφή στα θρανία

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς ήχησε ξανά στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε γεμάτη χαμόγελα και ελπίδες για καινούριες γνώσεις και εμπειρίες.
Ο εφημέριος του Αγίου Τρύφωνα τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και πολλοί γονείς από την Α’ τάξη. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί για το νέο σχολικό έτος έτος. Του Μητροπολίτη το μήνυμα ανάγνωσε ο ιερέας. Ο δήμος εκπροσωπήθηκε από την δημοτική σύμβουλο Σάσα Πατεράκη και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μαρία Καράμπελα- Καραβουσάλη. Η διευθύντρια του γυμνασίου Ευγενία Λουμπαρδιά και ο διευθυντής του λυκείου Ισίδωρος Γλαβάς καλωσόρισαν τους μαθητές εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Παραβρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης και πρώην μαθητής του σχολείου Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ευχήθηκε καλή αρχή και χάρη και στη δική του φροντίδα και πρωτοβουλία, οι μαθητές αντίκρισαν  έναν σχολικό χώρο ανανεωμένο, καθαρό και φιλόξενο. Η μεγαλύτερη έκπληξη για τους μαθητές είναι η προσθήκη ανελκυστήρα στο σχολικό συγκρότημα, πράξη που επιδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον προς τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. 
Οι μαθητές, στην συνέχεια,  κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις αίθουσες. Πήραν το σχολικό πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των βιβλίων, που οι καθηγητές είχαν φροντίσει να είναι συσκευασμένα σε σακούλα.
 Με καινούρια λοιπόν εφόδια ξεκινά ένα ταξίδι με νέες προοπτικές και εμπειρίες. Κοινός στόχος όλων, η διαμόρφωση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος το οποίο θα ενθαρρύνει για μια ακόμα χρονιά την συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα των μαθητών με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλούσια Φωτοειδησεογραφία της πρώτης μέρας.

ΑΙΜΙΛΙΑΝΗ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου